16.1 C
Chișinău

Vânătoarea de la Caracui, cu final tragic pentru Șeful Inspectoratului Ecologic din Hîncești, care se află în stare gravă la spital. Detaliile oferite de oamenii legii | VIDEO

Șeful Inspectoratului Ecologic din Hîncești, Vasile Moraru, a ajuns la spital în stare gravă, după ce a fost împușcat la o partidă de vânătoare. Incidentul a avut loc în extravilanul localității Caracui. Potrivit poliției, în urma acestei situații, două persoane au fost reținute.

Potrivit șefului Spitalului raional Hîncești, Petru Ciubotaru, Vasile Moraru a fost adus la spital ieri, în jurul orei 15.20.

PETRU CIUBOTARU, șeful Spitalului raional Hîncești: „Da, vă confirmăm această informație. A fost adus de către Serviciul de Urgență, Asistența Medicală de Urgență. A fost operat, starea lui este stabilă, grav stabilă. Face tratament, este în Secția Terapie Intensivă”.

Medicul a mai declarat că nu ne poate spune când va fi externat pacientul, menționând că totul depinde de cum va evolua starea de sănătate a acestuia.

Am sunat și la Inspecția pentru Protecția Mediului din Hîncești pentru a primi mai multe detalii despre incident, dar responsabili de acolo ne-au spus că, deocamdată, nu au informații și au promis că vor reveni cu un apel.

În schimb, Poliția a anunțat că incidentul s-a produs în extravilanul localității Caracui din raionul Hîncești, în circumstanțe necunoscute deocamdată, și că a reținut două persoane. Oameni legii adaugă că, preliminar, vânătoarea a avut loc legal, toți participanții sunt posesori legali de arme și dețin carnete de vânător.

Chiar dacă bărbatul rănit a declarat că s-ar fi împușcat accidental, Poliția și procurorii examinează și alte versiuni. Victima este deja conștientă și urmează a fi audiată, mai afirmă forțele de ordine.

De asemenea, Poliția informează că majoritatea participanților la vânătoare, 17 bărbați, în total, sunt în relații de rudenie. Armele acestora au fost ridicate și urmează acțiuni procesuale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

Cu o reacție la acest subiect a venit și Inspectoratul pentru Protecția Mediului. Într-o notă emisă se spune că în timpul vânătorii au fost respectate normele legale. Totuși, instituția a demarat o anchetă internă pentru a investiga detaliile și circumstanțele acestui caz.

„Deocamdată, se știe că, inspectorul de mediu se afla la vânătoare în afara orelor de serviciu”, se precizează în nota emisă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE