12.2 C
Chișinău

A cincea zi de haos în România: Protestatarii vor să blocheze principalele drumuri

Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor poartă negocieri, duminică, la Ministerul Finanţelor, după ce sâmbătă au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii şi Ministerul Transporturilor. Fermierii și transportatorii nu renunță la proteste, iar Centrul Infotrafic al Poliţiei Române a anunțat mai multe blocaje pe centurile marilor orașe, scrie Digi24.RO.

La Brașov au venit zeci de oameni cu utilaje și camioane pentru a continua protestul. De asemenea, foarte mulți au venit cu mașinile personale, pe care afișează mesaje către guvernanți, alături de tricolor.

În orele care urmează, ei vor porni în coloane pe ocolitoarea Brașovului. Această acțiune va duce la îngreunarea și chiar blocarea traficului. Sunt prezente acolo mai multe echipaje de poliție care să controleze și să dirijeze traficul.

Este o nouă zi de proteste și în Constanța. De această dată nu participă doar fermierii și șoferii de camioane, ci și taximetriști și șoferi de ride sharing. Intenția lor este să ajungă în oraș, însă până acum nu au reușit să facă asta.

Protestatarii venit din mai multe localități din județ, s-au întâlnit în localitatea Ovidiu, iar acum se îndreaptă spre varianta orașului Constanța, la fel ca seara trecută.

Timp de trei ore și jumătate, transportatorii din Gorj au mărșăluit pe centura de ocolire a municipiului Târgu Jiu, însă acum aceștia se îndreaptă către Defileul Jiului.

Dacă la început era vorba despre aproximativ 50 de mașini care participau la acest protest, acum sunt cel puțin 100 de mașini care se îndreaptă către Defileul Jiului.

Oamenii protestează pașnic și spun că nu vor să încurce circulația. Însă, este aproape imposibil să nu se ajungă la asta, având în vedere că este vorba despre un drum care este oricum anevoios, fiind compus din multe curbe.

 

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE