23.3 C
Chișinău

Un nou recensământ al populației. În curând, vom afla noul tablou social și demografic, după cel de acum zece ani

În 2024 va fi organizat un nou recensământ al populației, după ce ultima cercetare de acest fel a avut loc în 2014. Vor fi colectate date despre cetățenii Republicii Moldova, situația din gospodării și condițiile de viață ale oamenilor. Potrivit IPN, perioada de colectare a informației va fi 8 aprilie – 7 iulie.

Datele vor fi colectate fie în mod direct, prin recenzarea (intervievarea) persoanelor în cauză, fie în mod indirect – din surse de date administrative sau private. Acestea vor fi folosite pentru calculul numărului populației rezidente a Republicii Moldova, pentru calculul indicatorilor de recensământ, cu dezagregare teritorială, pentru constituirea bazei de sondaj pentru cercetări statistice în gospodăriile populației etc.

„Scopul recensământului este de a oferi informații de interes public despre populația rezidentă și locuințe pentru elaborarea, monitorizarea și evaluarea politicilor, pentru argumentarea deciziilor de dezvoltare umană, pentru cercetarea științifică și dezvoltarea mediului de afaceri”, precizează BNS.

Proiectul hotărârii Guvernului cu privire la data de referință a recensământului populației și locuințelor în anul 2024 urmează să fie examinat și aprobat de Guvern.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE