25 C
Chișinău

Gerul a lăsat fără apă mai mulți locuitori ai capitalei după ce zeci de instalații au înghețat. Recomandările Apă-Canal Chișinău | VIDEO

Gerul din ultimele zile a lăsat fără apă mai mulţi locuitori ai Capitalei, care nu şi-au protejat branşamentele şi contoarele. „ApăCanal Chişinău” spune că în pofida recomandărilor şi avertizărilor repetate, circa 10 instalaţii de apă au îngheţat, în special, în sectorul particular.

Pentru a evita eventuale avarii și cheltuieli inutile legate de reparaţii, întreprinderea îndeamnă consumatorii să izoleze termic locurile de amplasare a apometrelor, gurile de acces, rețelele interioare de canalizare și branșamentele, lăsând liber doar cadranul contorului, inclusiv capacul de acces care închide căminul trebuie să fie bine ermetizat.

„Apă-Canal Chişinău” mai asigură că în pofida gerului puternic echipele de intervenţie activează în regim normal. Potrivit furnizorului, din 7 ianuarie și până astăzi muncitorii au remediat aproape 180 de avarii la rețelele de apeduct şi canalizare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE