8.2 C
Chișinău

Cumpărătorii, nemulțumiți de închiderea Pieței Comerciale Tiraspol din Chișinău: „Era comod, convenabil”. Ce ar urma să fie cu locul rămas pustiu | VIDEO

Piața Comercială Tiraspol din Chișinău a fost închisă. Acum tarabele sunt pustii, iar de pe 15 ianuarie, comercianții se vor muta la alte piețe din capitală. Deocamdată, nu este clar ce se va întâmpla cu acest loc, primăria spune că este un teren privat și nu are nimic cu el.

Potrivit mai multor anunțuri de pe rețelele sociale, 31 decembrie 2023 a fost ultima zi în care comercianții au putut să-și mai vândă marfa.

Echipa noastră a încercat să vorbească cu vânzătorii de acolo, dar tot era închis și pustiu. Trecătorii ne-au spus că deseori mergeau la această piață și nu sunt de acord cu închiderea ei.

„Lasă să lucreze lumea, tare e grea viața și lasă să lucreze, să ne aducă produse, să ne aducă îmbrăcăminte. Mie mi-a plăcut”.

„În principiu nu este bine, fiindcă da, toți cunoșteau locul dat. Așa centru cred că pentru fiecare era convenabil. Mulți știau piața Tiraspol, toți aici erau”.

„Am fost demult, dar din păcate a închis-o. Sperăm să o redeschidă”.

Administratorul pieței Tiraspol nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu, dar pentru Știri.md a declarat că închirierea spațiului pentru comercianți s-a încheiat pe 31 decembrie 2023, după care s-a decis lichidarea pieții și încetarea arendării acestui teren. Totodată, au menționat că, tuturor chiriașilor li s-au oferit spații în piețele Ismail și Calea Basarabiei.

Deocamdată, nu este clar ce va fi în locul rămas pustiu pe Bulevardul Dimitrie Cantemir 96/1. Porțile zonei comerciale sunt închise , iar lucrări de demontare sau demolare nu au loc.

Am sunat și la primărie pentru a primi și de acolo un comentariu, dar purtătorul de cuvânt a Primăriei Vasile Chirilescu ne-a spus că terenul este privat și nu au nici o contribuție la el.

VASILE CHIRILESCU, purtătorul de cuvânt al Primăriei: „Ei nu au legătură cu noi, m-ați înțeles? E la fel ca un magazin numai că el este în aer liber, să zicem așa. Terenul este proprietate privată, activitatea privată, lucrau conform licenței și atât”.

Piața Tiraspol dispunea de o gamă largă de vestimentare, sub brandurile tiraspolene.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE