3.2 C
Chișinău

Anul trecut, au fost înregistrate 60 cazuri de înec, soldate cu 11 decese. Recomandările IGSU pentru a salva o persoană de la înec | VIDEO

Ce faci când o persoană se prăbuşeşte sub gheață și după ce o scoți din apă? Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat exerciții la stația de salvare Lacul Valea Morilor din Chișinău, prin care au arătat tehnici de reacționare corectă în astfel de cazuri.

EDUARD AMBROSII, angajat IGSU: „Venim şi cu recomandări pentru părinții care stau cu copiii, sunt la joacă, la patinaj, să fie foarte prudenţi, să echipeze copiii tot cu veste de salvare. Să știe primele măsuri de acordare a ajutorului şi numaidecât în ambele cazuri să fie telefonat Serviciul de Urgenţă 112”.

Potrivit IGSU, pescarii și minorii sunt cei mai expuși riscului pe gheață.

Conform datelor statistice, pe parcursul anului trecut în Republica Moldova au fost înregistrate 60 cazuri de înec, soldate cu 11 decese în perioada rece a anului.

În total, în 2023, angajații stațiilor de salvare pe apă au salvat de la înec 254 persoane. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în raza municipiului Chișinău.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE