23.3 C
Chișinău

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe. Motivul invocat

Ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, a fost chemat, miercuri la Ministerul de Externe al Federației Ruse, anunță diplomația rusă într-un comunicat de presă. Acestuia i-a fost înaintată o notă de protest în legătură cu acțiunile neprietenoase ale oficialilor de la Chișinău, scrie realitatea.md.

„Astfel de acțiuni neprietenoase includ fapte de persecutare pe motive politice a presei ruse, care contravin angajamentelor internaționale ale Chișinăului de a proteja libertatea de exprimare și drepturile jurnaliștilor. Cazurile de discriminare împotriva cetățenilor ruși care intră în Moldova au devenit sistemice, iar refuzurile nejustificate de a trece frontiera au devenit mai frecvente. Conducerea Republicii Moldova continuă să facă declarații agresive anti-rusești”, este precizat în comunicatul emis de Ministerul rus de Externe.

Totodată, diplomatul a fost informat despre faptul că o serie de oficiali din Republica Moldova au interdicția de a intra pe teritoriul Federație Ruse drept răspuns la acțiunile conducerii moldovenești.

„Ambasadorul și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la informațiile apărute în mass-media despre planurile Republicii Moldova de a asista la instruirea forțelor armate ucrainene pe teritoriul moldovenesc cu participarea instructorilor din țările NATO. A fost subliniat faptul că un astfel de sprijin, care ar duce la erodarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova și la implicarea directă a acesteia în ostilități de partea regimului de la Kiev, este inacceptabil”, mai scrie Ministerul rus de Externe.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE