12.7 C
Chișinău

Regiunea transnistreană continuă să se lupte cu consecințele vremii nefavorabile. Mii de oameni rămân fără energie electrică | VIDEO

Și în regiunea transnistreană se fac eforturi pentru eliminarea consecințelor ninsorii de ieri. Cu toate acestea, până acum, mai multe sate sunt fără curent electric. Traficul a fost complet restabilit, iar unele curse interurbane au fost reluate, spune conducerea regiunii.

În urma ninsorii abundente și a liniilor înghețate de curent electric, peste 30 de mii de locuințe din regiunea transnistreană au rămas fără curent electric, anunță presa locală.

În această noapte au fost efectuate lucrările de reconectare, dar înspre dimineață au mai rămas peste 3000 de consumatori fără curent electric din raionale din Grigoropol și Dubăsari.

Potrivit medicilor, în ultimele 24 de ore s-au adresat șapte persoane cu diferite traumatisme și altor șapte persoane li s-a acordat ajutor la punctele de încălzire, montate în unele zone de pe drumurile locale și naționale.

Din cauza vremii nefavorabile din 8 ianuarie, aproape toate cursele, atât interne cât și internaționale, au fost anulate. În Tiraspol și Bender, ieri, nu au circulat troleibuzele.

Astăzi însă a fost reluat traficul pe majoritatea rutelor interurbane.

De asemenea se menționează că zeci de șoferi au avut nevoie de ajutorul salvatorilor. În Bender multe mașini au fost blocate printre nămeți. Șoferii au fost nevoiți să le lase la marginea drumului și să revină după ce arterele vor fi curățate.

În orașul Rîbnița, un pin de cinci metri a căzut peste o mașină care livra pâine. Șoferul nu a avut de suferit.

Tot în Rîbnița, șoferul unui microbuz care transporta marfă a pierdut controlul din cauza drumului înghețat și a ieșit de pe carosabil. Pentru a ieși din șanț, acesta a fost ajutat de pompieri.

Incidente similare au avut loc pe un drum de țară din municipiul Bender și pe autostrada TiraspolDnestrovsk, în apropierea orașului Slobozia. Miliția locală a raportat că în aceste două zile de vreme rea, au fost înregistrate peste 15 accidente rutiere.

Potrivit autorităților regionale, în eliminarea consecințelor zăpezii sunt implicați 590 de angajați și 111 unități de echipamente speciale.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE