1.2 C
Chișinău

Peste 300 de moldoveni au ajuns la spital în primele două zile de Crăciun. Câți dintre ei au fost internați

Peste 300 de moldoveni au ajuns la spital în zilele de 7 și 8 ianuarie. Potrivit datelor prezentate de IMSP Institutul de Medicină Urgentă, timp de 2 zile, în Departamentul de Primiri Urgențe, au fost deserviți 322 de pacienți dintre care 85 au necesitat spitalizare, scrie Realitatea.MD.

„Toți ceilalți pacienți au primit îngrijirile medicale necesare și au fost transferați în alte spitale strategice sau au plecat ambulator.

Astfel, cei mai mulți pacienți au fost internați: în Secția Traumatologie – 17 pacienți, în Secția chirurgie – 11 pacienți, în ortopedie – 9 persoane, în Secția Neurologie – 8 pacienți și alți 5 pacienți au necesitat spitalizare în Secția microchirurgie.

Au fost efectuate 26 de intervenții chirurgicale dintre care 22 în regim de urgență. La moment toți pacienții sunt în stare de gravitate medie, stabilă”.

Medicii spun că la urgență au ajuns și 2 persoane, una cu degerături și altă persoană cu hipotermie. Potrivit responsabililor, ulterior un pacient a fost internat, iar celălalt a fost transferat interspitalicesc.

„La fel și Serviciul Republican AVIASAN a fost solicitat în această perioadă. Au fost transferați interspitalicesc 7 pacienți, 2 copii și 5 adulți și au fost efectuate 2 intervenții chirurgicale”, precizează medicii.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE