22.2 C
Chișinău

Chișinăul, prins în captivitatea iernii: Pe străzi se produc accidente, circulația troleibuzelor este dată peste cap, iar școlile nu vor activa în următoarele zilei | VIDEO

Vremea rea se face simțită și în Chișinău. Circulația troleibuzelor este afectată, iar mai multe mașini au rămas împotmolite în nămeți. Tot din cauza ninsorilor abundente, școlile și grădinițele vor fi închise până pe 11 ianuarie, în urma deciziei Comisiei municipale pentru Situații Excepționale.

Dimineața a început cu bătăi de cap pentru unii chișinăuieni care au pornit pe drumurile capitalei. Pe strada Alecu Russo s-a produs un accident rutier cu implicarea mai multor unități de transport. Am încercat să aflăm de la Poliția Capitalei dacă sunt răniți, însă nimeni nu ne-a răspuns la apeluri.

Pe rețele sociale unii s-au plâns că din cauza omătului mare nu au reușit nici măcar să deschidă nici ușile propriilor automobile, alții, care au ales transportul public, au continuat drumul pe jos, pentru că troleibuzele cu care circulau se blocau în nămeți, la fel ca și unele automobile rămase împotmolite pe drumurile din capitală.

Iar pe strada Pan Halippa din Capitală, un automobil blocat în nămeți, a fost tractat de o mașină a INSP.

Regia Transport Electric Chișinău anunță că circulația troleibuzelor din capitală este afectată de conditiile meteorologice. Astfel, se atestă întârzieri de la orarul stabilit, staționări sau redirecționări ale rutelor. Mai mult, pe parcursul nopții, mai multe troleibuze au circulat pe străzile capitalei pentru evitarea depunerii chiciurii pe rețeaua pe contact. Serviciile de intervenție se află pe mai multe tronsoane.

Totodată, Primarul capitalei Ion Ceban a îndemnat locuitorii capitalei să evite deplasările.

„La Chișinău ninge continuu iar potrivit datelor meteorologice ninsorile vor fi și mai puternice. Dragi cetățeni, evitați să mergeți în deplasări dacă nu aveți necesitate”, a menționat primarul capitalei Ion Ceban. Municipalitatea îndeamnă agenții economici și gestionarii de imobile să curețe zăpada din preajma clădirilor pe care le administrează. „Sute de muncitori lucrează la deszăpezire, pe arterele principale și secundare, în curțile blocurilor și pe trotuare”, a scris primarul capitalei, Ion Ceban.

În jurul orei 11, edilul Capitalei Ion Ceban a anunțat că circulația troleibuzelor în Chișinău va fi sistată până la ora 16:00, din cauza ninsorii. Mai mult, pe pagina sa de Facebook, primarul anunță și despre sistarea, până joi, 11 ianuarie, a activității școlilor și grădinițelor. Totodată, se sistează activitatea instituțiilor publice, cu excepția celor implicate în deszăpezire și înlăturarea ghețușului, celor din sănătate și aflate în serviciul persoanelor care se află în situații de risc. Iar pentru ora 13, acesta a anunță despre organizare unei ședințe operative unde se va raporta cu privire la situația actuală.

Amintim, în contextul codului portocaliu de ger și ninsori, valabil până pe 10 ianuarie, în Capitală este activă și o celulă de criză care coordonează toate acțiunile.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE