40 C
Chișinău

Întorși de la frontieră. 10 cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că pe parcursul zilei de sâmbătă, 6 ianuarie, a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 10 cetățeni străini. În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 60 394 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 30 568 traversări persoane, scrie deschide.md.

Cel mai frecvent, frontiera de stat a fost traversată de către cetățenii străini – 34 874, iar traversările cetățenilor moldoveni au constituit 25 520.

„Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 13 022 treceri, dintre care 6 272 pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 2 435 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cu România – 38 096 traversări, la granița moldo – ucraineană fiind semnalate 14 218 treceri și alte 8 080 traversări – frontiera aeriană.

Polițiștii de frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat două treceri ilegale ale frontierei de stat; 11 persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră; un cetățean străin a încălcat regulile de ședere pe teritoriul R. Moldova; două documente de călătorie falsificate; 22 încălcări a regulilor de folosire a vinietei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE