22.2 C
Chișinău

Ceață densă pe unele porțiuni de drum din Moldova. Recomandările poliției pentru șoferi

Ceață densă în unele zone ale Republicii Moldova. Inspectoratul General al Poliției (IGP) a anunțat, în dimineața de 7 ianuarie, că pe unele porțiuni de drum traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, din cauza ceții care determină scăderea considerabilă a vizibilității, scrie newsmaker.md.

Astfel, IGP recomandă maximă prudență la volan, asigurarea corespunzătoare și semnalizarea intenției de schimbare a direcției, creșterea distanței de siguranță între vehicule și, obligatoriu, conectarea luminilor anticeață.

„Evitați depășirile neasigurate, în astfel de condiții meteo pot deveni extrem de periculoase”, se arată în nota informativă emisă de IGP.

Precizăm că, Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), a emis cod portocaliu de schimbare a vremii, în perioada 7-9 ianuarie. Începând cu 7 ianuarie, pe teritoriul Republicii Moldova vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare. Pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat se va semnala vijelie, se așteaptă intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15°C, comparativ cu vremea din ultima perioadă. Pe drumurile publice se vor forma troiene și ghețuș, iar pe vegetație și pe firele electrice se va depune lapoviță.

În contextul codului portocaliu, începând de azi, și-a început activitatea Centrul de Dirijare în Situații Excepționale – instituit la cererea Ministerului Afacerilor Interne Adrian Efros. Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, anterior, că în cadrul instituției vor activa responsabili inclusiv din ministere „gata să gestioneze situația din țară”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE