9.4 C
Chișinău

Construcția unei unități militare în suburbia Bacioi a capitalei a costat bugetul de stat 35 de milioane de lei. Ministerul Apărării a prezentat documentele privind achizițiile | VIDEO

Demararea construcției unei unități militare în suburbia Bacioi a capitalei a costat bugetul de stat 35 de milioane de lei. În baza documentelor de achiziție publicate de Ministerul Apărării pentru anul 2023, din bugetul instituției au fost alocate 7 milioane de lei pentru amenajarea teritoriului și construcția utilităților edilitare.

Peste 18 milioane au costat lucrările de construcție a două remize, unde va fi păstrată tehnica militară.

Alte 10,2 milioane de lei au fost alocate pentru securizarea perimetrului taberei militare, îngrădire și iluminare exterioară.

Baza militară va fi amplasată pe o suprafață de aproximativ 26 de hectare, unde vor exista barăci, săli de clasă, terenuri de antrenament, clădiri administrative, facilități de catering, hangare pentru echipament militar, depozite, săli de sport, precum și clădiri de locuit pentru cadrele militare.

Ministerul Apărării și-a argumentat construcția prin necesitatea creării unor condiții moderne de locuit, muncă, studii și pregătire a personalului militar, precum și redistribuirea unităților militare în afara orașului pentru creșterea mobilității și eliminarea neplăcerilor pentru populația civilă din cauza deplasării.

În primăvara anului trecut, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi a spus că infrastructura militară de lângă Chișinău va fi gata în maxim 5 ani. Potrivit acestuia, bugetul Ministerului pentru anul 2024 se va ridica la circa 2 miliarde de lei, adică aproape 0,6% din PIB.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE