22.2 C
Chișinău

Un bărbat, condamnat la aproape 5 ani de închisoare pentru contrabandă cu tutun de narghilea. Circa jumătate de tonă de marfă, confiscată

Un bărbat a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare după ce ar fi încercat să aducă ilegal în R. Moldova aproape jumătate de tonă de tutun de narghilea. Cazul s-a produs în septembrie 2022, iar sentința a fost pronunțată de curând de Judecătoria Hîncești, scrie Deschide.MD.

Astfel, potrivit materialelor cauzei, un autocar s-a prezentat, după miezul nopții, la postul vamal Leușeni, cu intenția de a intra pe teritoriul R. Moldova. Șoferul a declarat inspectorilor vamali că nu are nimic de declarat, însă, în urma controlului, aceștia au găsit aproape 500 de pachete de tutun de narghilea a câte 1 kilogram fiecare. Valoarea estimativă a mărfii nedeclarate este de aproximativ 500 de mii de lei.

Tutunul de narghilea nedeclarat nu a fost de găsit în spațiul autocarului destinat bagajelor, ci în alte spații de depozitare ale autocarului:

  • aripa din față, cu acces modificat, disponibil dintr-un spațiu apropiat dormitorului șoferilor;
  • aripa din spate, cu intrare modificată;
  • la ușa de mijloc a autocarului, sub câteva sticle de apă.

Astfel, la solicitarea procurorilor PCCOCS, marfa a fost confiscată. De asemenea, urmează să fie confiscat și autocarul folosit la tentativa de contrabandă, iar șoferul a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare, cu suspendarea executării ei, dacă timp de 4 ani va respecta condițiile legale.

Urmărirea penală continuă și în privința altor persoane.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE