22.2 C
Chișinău

A murit balerina Tamara Podaruev: A interpretat rolurile principale în cele mai cunoscute spectacole de balet

A decedat balerina Tamara Podaruev. Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Sergiu Prodan, scrie unimedia.info.

„Am aflat cu tristețe despre trecerea la cele veșnice a balerinei Tamara Podaruev, un nume de referință în lumea baletului, cu o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea acestei arte.

A fost solistă, prim-balerină la Teatrul Național de Opera și Balet Maria Biesu din Republica Moldova.

A interpretat rolurile principale în cele mai cunoscute și apreciate, de către public, spectacole de balet: „Lacul Lebedelor,” „Frumoasa din pădurea adormită”, „Romeo și Julieta” ș.a., unde s-a impus printr-o abordare artistică și coregrafică excepțională.

Aplauzele și recunoștința publicului i-au adus titlul de Maestru în Artă și „Gloria Muncii”, pentru contribuția sa remarcabilă la dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural și artistic.

Tamara Podaruev este cunoscută și ca unul dintre cei mai râvniți pedagogi de balet în cadrul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, unde ani la rând a transmis din măiestria și tradițiile baletului clasic, educând și inspirând generații întregi de artiști de balet.

Sincere condoleanțe familiei, rudelor, prietenilor și discipolilor, tuturor celor în memoria și rugăciunile cărora va trăi de-acum încolo renumita balerină.

Zbor lin către ceruri…”, a scris Prodan.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE