22.2 C
Chișinău

Noi rețineri în dosarul contrabandei cu 3,8 milioane de țigări: Șeful unei direcții a INSP a ajuns pe mâna poliției | VIDEO

Șeful unei Direcții din cadrul Inspectoratului Național de Securitate Publică a fost reținut în dosarul contrabandei cu țigări și alcool etilic, de la Vulcănești. Despre asta anunță Poliția într-un comunicat de presă.

Potrivit oamenilor legii, pe numele acestuia au fost demarate acțiuni de urmărire penală, iar domiciliul său urmează a fi percheziționat. Operațiunea este o continuare a episodului de reținere a 3,8 milioane de țigări de contrabandă, cu rețineri la Vulcănești, în vara lui 2022. În acest caz, în data de 23 decembrie trecut, a fost reținut un fost șef de direcție al

Inspectoratului Național de Investigații Sud și un actual inspector INSP. Atunci, oamenii legii i-au prins pe cei doi cu aproape două milioane de țigări și circa jumătate de tonă de alcool etilic, după o urmărire ca în filme. Ulterior, ambii suspecți au primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, grupul infracțional aducea ilegal alcool în Republica Moldova, pe care ulterior îl depozita, îmbutelia și îl transporta prin linia verde a frontierei de stat în Ucraina, în majoritatea cazurilor prin sudul țării.

Totodată, grupul criminal era specializat și în contrabandă cu țigări din Moldova în Ucraina și România, mai precizează Poliția.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE