22.2 C
Chișinău

Explozii în Iran la comemorarea morții lui Qasem Soleimani. Cel puțin 103 de morți și peste 170 de răniți

Cel puțin 103 de oameni au fost uciși în urma a două explozii în apropierea mormântului generalului Gărzii Revoluționare iraniene Qasem Soleimani, la a patra comemorare de la asasinarea acestuia, a declarat presa de stat, potrivit Digi24.RO.

ACTUALIZARE Televiziunea de stat iraniană a anunțat că 103 persoane au murit, în urma exploziilor din Iran, potrivit Sky News.

Știrea inițială Radiodifuzorul de stat Irib a anunțat că alte 171 de persoane au fost rănite de explozii în timpul unei ceremonii în apropiere de moscheea Saheb al-Zaman din orașul Kerman, unde este înmormântat fostul comandant al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice.

Șeful serviciilor de urgență din provincia Kerman a spus că exploziile au fost cauzate de bombe. Un oficial iranian a descris exploziile ca fiind „atacuri teroriste”, potrivit presei de stat. Acestea vin la o zi după ce numărul doi al biroului politic al Hamas, Saleh al-Arouri, a murit într-o explozie la Beirut. Imagini publicate pe rețelele sociale par să arate mai multe cadavre. Sute de oameni se îndreptau spre mormânt miercuri, ca parte a unei ceremonii de comemorare a generalului Soleimani, care a fost ucis într-un atac cu dronă americană în Irak, în 2020.

Soleimani a fost văzută drept cea mai puternică figură din Iran după Liderul Suprem, ayatollahul Ali Khamenei. Președintele american de atunci, Donald Trump, care a ordonat asasinarea din 2020, l-a descris pe Soleimani drept „teroristul numărul unu din lume”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE