12.2 C
Chișinău

Eroare tehnică? Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că niciun operator aerian nu a anulat zborurile din și spre Chișinău | VIDEO

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că niciun operator aerian nu a anulat zborurile din și spre Chișinău. Reacția vine după ce presa a scris că un operator avia privat, care a revenit pe Aeroportul Internațional Chișinău din decembrie, și-ar fi anunțat clienții despre anularea curselor, începând cu 15 ianuarie.

IRINA BODOLICA, purtător de cuvânt AAC: „Autoritatea Aeronautică Civilă informează că niciun operator aerian nu a anulat zborurile din și spre Chișinau. În cazul unui operator privat s-a produs o eroare tehnică în sistemul de rezervări, care a fost remediată deja”.

Și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a scris într-o postare pe Facebook că această companie a confirmat existența unei probleme tehnice la sistemul lor, care a apărut ca urmare a schimbării codului aeroportului din KIV în RMO.

Ulterior, și reprezentanții operatorului privat și-au reafirmat angajamentul de a continua zborurile regulate. Pasagerii sunt sfătuiți să identifice destinația pe website-ul companiei aeriene și în aplicația pentru mobil, folosind noua abreviere „RMO” atunci când rezervă bilete, transmit reprezentanții companiei.

Anterior, vicepremierul Andrei Spînu a anunțat la sfârșitul anului trecut că începând din ianuarie, Aeroportul din Chişinău va folosi abrevierea RMO – însemnând Republica Moldova – în locul denumirii KIV, care potrivit lui, datează de pe timpul Uniunii Sovietice.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE