18.3 C
Chișinău

Incendiu la baza de odihnă din Sadova al cărui proprietar este fratele ex-președintelui țării, Igor Dodon. Ce declară administratorul, cât și reprezentanții IGSU | VIDEO

O căsuță din lemn de pe teritoriul bazei de odihnă din Sadova ce aparține lui Alexandru Dodon, fratele fostului președinte Igor Dodon a ars noaptea trecută. Informația a fost confirmată pentru Canal 5 de administratorul zonei de agrement, Andrei Bîrcă, care susține că în urma incendiului nimeni nu a avut de suferit.

Administratorul bazei de odihnă susține că incendiul a fost declanșat din cauza șemineului.

ANDREI BÎRCĂ, administratorul unei baze de odihnă din Sadova: „S-a făcut focul în șemineu și nu s-a avut grijă să se facă bine și de la asta s-a aprins. Victime nu sunt, nu a fost nicio victimă.
– Câți oameni erau în momentul incendiului la baza de odihnă?
– Nu era nimeni, doar în casa asta eram trei persoane, repede s-au evacuat și gata.
– Care sunt pagubele?
– Nu pot estima clădirea aparte, noi când am cumpărat baza de odihnă era inclusă și clădirea aceasta, adică nu era evaluată aparte, dar mii greu să spun o cifră. Nu pot numi o cifră fiindcă, ea a intrat în prețul bazei.
– Proprietarul este fratele domnului Dodon?
– Da, da, Alexandru…”.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, incendiul s-a produs în seara zilei de 1 ianuarie, în jurul orei 22:39.

LILIANA PUȘCAȘU, ofițer de presă IGSU: „La fața locului, pentru misiune au fost trimise 4 echipaje de salvatori și pompieri. Ajunși la destinație, salvatorii au stabilit că focul a afectat în totalitate construcția din lemn. Datorită intervenției pompierilor, incendiul a fost localizat la ora 00:37. În urma arderii a fost distrusă încăperea din lemn cu suprafața de peste 200 metri pătrați. În urma incendiului nu au fost raportate victime”.

Cauza și circumstanțele incendiului urmează a fi stabilite.

Potrivit datelor, în ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 37 situații de risc.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE