28.2 C
Chișinău

Noaptea de revelion în Germania şi Olanda a fost neliniștită: Arestări și multă poliției

Aproape 400 de oameni au fost arestaţi în timpul festivităţilor de Anul Nou de la Berlin, mare parte ca urmare a folosirii în mod periculos a artificiilor, care a determinat rănirea mai multor poliţişti, a anunţat luni poliţia germană, transmite Agerpres cu referire la dpa.

În total au fost răniţi 54 de ofiţeri de poliţie, 30 dintre ei din cauza materialelor pirotehnice, iar opt dintre răniţi nu şi-au mai putut continua misiunea, a precizat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Anja Dierschke.

Au fost operate 390 de arestări şi au fost lansate 720 de anchete în legătură cu incidente produse în cursul nopţii, a menţionat ea.

Şi în Olanda au fost operate în cursul nopţii aproape 200 de arestări în diferite oraşe, dar ca urmare a unor acte de vandalism care au transformat sărbătoarea Anului nou într-o noapte de revolte, a consemnat agenţia ANP preluată de dpa.

Câteva zeci de poliţişti au fost răniţi, au menţionat pentru ANP surse ale poliţiei.

Revoltele au fost „complet inacceptabile”, a subliniat Peije de Meij, coordonatorul operaţiunilor poliţiei din noaptea de revelion.

În mai multe locuri, inclusiv la Amsterdam, forţele de ordine s-au confruntat cu „mari grupuri de oameni purtând cagule şi care căutau o confruntare cu poliţia”, a adăugat acesta.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE