31.6 C
Chișinău

Întorși de la frontieră. 22 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră anunță că pe parcursul zilei de sâmbătă, 30 decembrie, a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat pentru 22 de cetățeni străini. În punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 52 734 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în R. Moldova – 29 348 traversări, scrie deschide.md.

Cel mai frecvent, frontiera de stat a fost traversată de către cetățenii străini – 32 043. Traversările cetățenilor moldoveni au constituit 20 691 treceri.

„Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 13 137 treceri, dintre care 7 346 pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 2 263 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Cele mai solicitate au fost punctele de trecere de la frontiera cu România – 28 335 traversări. La granița cu Ucraina au fost semnalate 16 290 de treceri și alte 8 109 traversări – la frontiera aeriană.

Polițiștii de frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere (http://border.gov.md/camere-web).

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat trei treceri ilegale ale frontierei de stat; șase persoane au încălcat regimul punctelor de trecere și cel al zonei de frontieră; șase cetățeni străini au încălcat regulile de ședere pe teritoriul R. Moldova; un document de călătorie falsificat; patru încălcări a regulilor de folosire a vinietei; o persoană identificată cu consemn.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE