36.2 C
Chișinău

Moldova s-a aliniat standardelor internaționale privind combaterea hărțuirii și violenței la serviciu

Parlamentul a ratificat Convenția Organizației Internaționale a Muncii privind violența și hărțuirea în lumea muncii. Proiectul de lege care prevede acest lucru a fost votat de deputați, în două lecturi, în cadrul ședinței Parlamentului din 28 decembrie, scrie Unimedia.INFO.

„Convenția este primul instrument internațional care stabilește standarde specifice, aplicabile la nivel mondial, privind combaterea hărțuirii și a violenței legate de muncă și care specifică măsurile necesare din partea statelor și a altor actori relevanți. Documentul protejează lucrătorii din economia formală și informală, inclusiv voluntari, stagiari și ucenici. Ratificarea și implementarea de către Republica Moldova a Convenției va contribui la perfecționarea legislației în domeniu și la soluționarea mai multor probleme apărute în practică.

Convenția Organizației Internaționale a Muncii nr. 190 privind violența și hărțuirea în lumea muncii a fost adoptată la Geneva, la 21 iunie 2019 și a intrat în vigoare la 25 iunie 2021. Până în prezent, aceasta a fost ratificată de 36 de state, printre care figurează Grecia, Albania, Italia, Spania, Franța, Marea Britanie și Canada”, anunța legislativul.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE