22.2 C
Chișinău

Un băiețel de doi ani, fiul unor moldoveni stabiliți în Italia, a murit după ce a înghițit o jucărie

Un băiețel de doi ani, fiul unor moldoveni stabiliți în Italia, a murit în dimineața de joi, 28 decembrie, la Spitalul Policlinico Agostino Gemelli din Roma, unde fusese dus cu elicopterul de la spitalul din Monterotondo. Micuțul înghițise o piesă dintr-o jucărie, informează Corriere della Sera, transmite rotalianul.com.

Micuțul, aflat în stop cardiac temporar, a fost dus de urgență la Roma, în cod roșu.

Părinții, un cuplu de moldoveni care lucrează în Italia, l-au auzit respirând greu în somn și au sunat imediat la 118.

Medicul de la spitalul din Monterotondo, care l-a examinat de urgență, a descoperit că micuțul avea bucăți de jucărie în esofag.

Copilul a fost transferat imediat cu elicopteru la Spitalul Policlinico Gemelli din capitală, dar spre dimineață a decedat.

Într-un comunicat, reprezentanții de la Policlinico Gemelli au explicat că băiețelul a ajuns la spital deja în moarte cerebrală, după mai mult de o oră de resuscitare cardio-pulmonară.

Părinții și-au dat consimțământul pentru prelevarea și donarea organelor.

Procuratura Republicii din Tivoli a deschis un dosar cu privire la tragedie. Carabinierii de la compania Monterotondo investighează cazul.

Procuroarea Arianna Armanini a deschis un dosar de anchetă: ipoteza de infracțiune, împotriva persoanelor necunoscute, este de omucidere din neglijență.

Procurorul șef din Tivoli, Francesco Menditto, a dispus, de asemenea, efectuarea de verificări privind originea și tipul jucăriei înghițite de copil în locuința sa din Monterotondo.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE