23.9 C
Chișinău

Cinci persoane, inclusiv 3 minori au primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la cazanul de încălzit, conectat la gaze naturale

Cinci persoane, inclusiv 3 minori au primit intoxicație cu monoxid de carbon emanat de la cazanul de încălzit, conectat la gaze naturale.

Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de 28 decembrie 2023 într-un apartament de pe strada Cartușa 99/3, orașul Durlești din municipiul Chișinău. La fața locului au intervenit echipajele de salvatori și pompieri, care au stabilit că un bărbat în vârstă de 28 de ani, soția acestuia în vârstă de 28 de ani, dar și copiii acestora, un băiat de 10 ani și două minore de 9 și 4 ani au suferit intoxicații cu gazul emanat de la cazanul din locuință.

Persoanele au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri de rigoare. La moment starea acestora este stabil-satisfăcătoare.

Toate circumstanțele producerii incidentului urmează a fi stabilite de specialiști.
În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii să respecte cu strictețe regulile de securitate la utilizarea instalațiilor ce funcționează pe bază de gaze naturale, dar și altor surse de încălzit locuințele.

Totodată, persoanele sunt rugate să verifice sistematic starea cazanelor, sobelor și altor surse de încălzit, înainte de exploatare, iar în cazul în care depistează fisuri sau defecțiuni să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru evitarea situațiilor de risc.

Potrivit datelor statistice ale IGSU de la începutul anului 2023, 35 de persoane inclusiv 15 minori au suferit intoxicații cu monoxid de carbon emanat de la cazanele conectate la gaze naturale.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE