21.6 C
Chișinău

Safari pe dealurile Moldovei: Doi pui de leu, scoși la plimbare de un moldovean și filmați cum aleargă, alături de 2 câini de rasă

Doi pui de leu au fost scoși la plimbare de un moldovean și filmați cum aleargă, alături de 2 câini de rasa Husky. Imaginile video au fost publicate pe rețele.

„Inspectorii mediului trebuie sa aibă așa animăluțe pentru vânatul braconierilor…”, „Gata, nu mă mai duc la prășit pe dealuri, nici la pescuit”, „Cât de liberi se simt”, au scris internauții în comentarii.

Solicitat de UNIMEDIA, șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, deocamdată nu a venit cu un comentariu în acest sens și nu se cunoaște dacă este vorba despre cazul din ianuarie, unde un pui de leu a fost zărit pe malul Nistrului, la Ștefan Vodă.

Pe 14 ianuarie 2023, un leu a fost zărit în localitatea Palanca, raionul Ștefan Vodă. Animalul a fost surprins pe malul Nistrului de câțiva pescari care treceau prin zonă.
Leul zărit într-o pădure de la Ștefan Vodă va fi transmis la Grădină Zoologică din Chișinău, luni la prima oră, anunța șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga.

Puiul de leu surprins într-o fâșie forestieră din satul Tudora raionul Ștefan Vodă, ar aparține unui locuitor al orașului Căușeni. Este vorba de un agent economic care își desfășoară activitatea și pe teritoriul raionului vecin, a scris atunci presa locală.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE