23.3 C
Chișinău

O femeie diagnosticată cu schizofrenie, internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie, după ce și-a înjunghiat mortal mama

O femeie din capitală a fost recunoscută vinovată de omorul mamei sale, fiind internată la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Sentința a fost pronunțată astăzi de magistrații Judecătoriei Chișinău, transmite Deschide.MD.

Potrivit materialelor cauzei, tragedia s-a produs la data de 1 septembrie, când inculpata se afla la domiciliu împreună cu mama sa. La un moment dat, aceasta a luat un cuțit și i-a aplicat femeii trei lovituri cu cuțitul, în urma cărora victima a decedat.

Cadavrul a fost depistat de tatăl inculpatei, care a venit seara de la serviciu. După ce și-a văzut soția decedată, bărbatul a intrat repede în casă, unde a văzut-o pe fiica care stătea în pat. Tânăra l-a rugat pe tatăl său să o ierte, atunci bărbatul și-a dat seama că anume ea a fost cea care și-a ucis mama.

Fiind audiat, acesta a declarat că fiica este bolnavă psihic și anterior era internată de mai multe ori în instituțiile psihiatrice din capitală.

Și sora inculpatei a declarat în instanță că de circa 5 ani aceasta suferă de schizofrenie.

Examinând materialele dosarului, instanța a ajuns la concluzie că omorul a fost comis în stare de iresponsabilitate. În acest sens, s-a dispus internarea inculpatei la IMSP Spitalul Clinic de Psihiatrie, în regim cu supraveghere obişnuită.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE