8.2 C
Chișinău

Nemerenco și-a schimbat părerea la o zi după ce a promis că nu va concedia pe nimeni în urma comasării spitalelor: Ne vom despărți într-adevăr de câțiva dintre capi întru binele spitalelor și a pacienților

După ce miercuri, 27 decembrie, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, dădea asigurări, în ședința Guvernului, că niciun angajat nu va fi demis în urma fuzionării Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile, astăzi, ministrul a anunțat concedieri, transmite Ziua.MD.

„Vreau să asigur, încă o dată, deja nu mai ști a câta oară, și la întâlnirea pe care am avut-o cu colaboratorii, că personalul angajat se va regăsi absolut tot în noua structură a instituției nou create și nu îi paște absolut niciun pericol. Aceasta este unica posibilitate de a gestiona corect noua instituție fondată pentru ca cel mai important, pacientul să poată să utilizeze servicii de înaltă calitate și nu așa cum sunt la momentul de față”, spunea miercuri, 27 decembrie, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, la ședința Guvernului.

La scurt timp însă, într-o postare pe facebook, Nemerenco a subliniat necesitatea restructurării pentru a asigura calitatea serviciilor medicale și condiții optime pentru pacienți.

„Da, vom trece prin restructurări, întru binele spitalelor și a pacienților, dar vom trece împreună. Și ne vom despărți într-adevăr de câțiva din capii care nu au nicio grijă de Dvs, de veniturile Dvs, sau condițiile de lucru, ci doar de interesul lor personal, mărimea otkaturilor, interesul în achiziții de milioane de lei pe medicamente procurate la greu și apoi tot la greu decontate ca expirate. Veți mai auzi de ei, căci unii sunt cercetați în dosare penale”, a scris Nemerenco pe Facebook.

Amintim că Guvernul nu a cedat în fața presiunilor medicilor și societății civile și a votat în favoarea comasării instituției medicale cu Spitalul de Dermatologie și Maladii Comunicabile, aflat pe strada Costiujeni, din orașul Codru. Proiectul de hotărâre a fost inclus, miercuri, pe ordinea de zi a executivului și a fost votat de cabinetul de miniștri. În nota informativă se menționează că clădirea spitalului „Toma Ciorbă” este veche și necesită renovări, pe când Spitalul Dermatologie își desfășoară activitatea într-un edificiu care poate fi ajustat la standardele actuale de prestare a serviciilor medicale acordate de ambele instituții.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE