27.2 C
Chișinău

Doi migranți ucraineni și trei călăuze, depistate în zona de frontieră

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Perjei, polițiștii de frontieră au depistat doi migranți ucraineni, ajunși ilegal în R.Moldova și trei călăuze, care urmau să asigure transportarea acestora la Comrat.

În seara zilei de 26 decembrie 2023, polițiștii de frontieră au surprins migranții în timp ce se deplasau dinspre linia frontierei moldo-ucrainene spre interiorul țării. Din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre doi cetățeni ucraineni de 30 și 51 de ani. Ambii au traversat ilegal frontiera de stat.

Fiind extins controlul în zona de competență, pe traseul R-31, direcția orașului Ceadîr-Lunga, patrula SPF Valea Perjei a depistat alte trei persoane: un cuplu de moldoveni de 36 și 39 de ani, și un cetățean ucrainean de 35 de ani.

În procesul audierilor a fost stabilit că, toți trei urmau să însoțească pe cei doi migranți, depistați anterior la frontieră. În acest sens, era pregătit un mijloc de transport, iar unul din conaționali avea rolul de șofer. Migranții ucraineni urmau să ajungă la Comrat și pentru serviciul de transportare, trebuiau să achite 400 EUR.

În continuare, de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE