12.2 C
Chișinău

Noi detalii în cazul celor 16 kg de droguri depistate pe Aeroport. Trebuiau să fie utilizate la fabricarea pastilelor Ecstasy | VIDEO

Captură de circa 16 kg de droguri, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Funcționarii vamali ai aerogării anunță că au curmat o tentativă de introducere ilicită în țară de droguri de substanță pură, ce este folosită la fabricarea pastilelor Ecstasy. Conform estimărilor specialiștilor, valoarea pe piața neagră a acestei substanțe ar fi de peste 50 milioane de lei.

Documentat pe caz este un cetățean al Israelului, în vârstă de 32 de ani, care a sosit în Republica Moldova cu ruta
Amsterdam – Chișinău și a comunicat controlului vamal că nu are nimic de declarat. Acționând în baza indicatorilor analizei de risc, funcționarii vamali au dispus efectuarea controlului fizic al bagajului

bărbatului, iar în rezultat au fost depistate 3 cutii sigilate, cu inscripția hrană pentru animale, însă, în interiorul acestora, au fost depistate droguri în stare pură. În cadrul acțiunilor premergătoare, ofițerii Departamentului antifraudă și conformare de comun cu procurorii PCCOCS, au pus în aplicare cinci percheziții în mun. Chișinău, la potențialele persoane care ar avea tangență cu acest caz și în rezultat au ridicat purtători de informații și înscrisuri de ciornă.
De menționat că, persoana bănuită a fost reținută, iar în baza mandatului Judecătoriei Chișinău aceasta a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile.
Acțiunile procesual-penale continuă.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE