21.6 C
Chișinău

„Jos mâinile de pe educație”. PSRM a protestat în fața clădirii guvernului, manifestând împotriva reorganizării singurei universități sportive din țară | VIDEO

Decizia despre reorganizarea Universității de Educație Fizică și Sport a fost luată pe fundalul unui miting de protest al membrilor şi simpatizanţilor Partidului Socialiştilor, organizat lângă sediul Guvernului. Vorbitorii au declarat că este inadmisibilă absorbţia singurei universități sportive din țară care pregătește cadre didactice în domeniul educației fizice și sportului.

Manifestanții au mai afirmat că autoritățile au ignorat apelurile profesorilor, studenților și federațiilor sportive de specialitate. Ei consideră că puterea nu urmăreşte eficientizarea educației, ci interese meschine.

Solicitat de Canal 5 să comenteze protestul socialiștilor, ministrul Educației, Dan Perciun, ne-a declarat că se încearcă politizarea acestui subiect, lucru pe care spune că îl regretă.

El a dat asigurări că întregul colectiv didactic și studenții Universității de Sport vor fi reintegraţi în USM, este examinată şi posibilitatea acordării unei largi autonomii. Ministrul a mai subliniat că toate bunurile Universității de Educație Fizică și Sport, inclusiv terenurile, vor trece în gestiunea USM, iar investițiile în dezvoltarea infrastructurii vor continua.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE