21.6 C
Chișinău

Guvernul și-a deschis propriul magazin. Ce se comercializează în incinta acestuia | VIDEO

Guvernul și-a deschis propriul magazin de produse, iar sortimentul cuprinde de la suvenire, pixuri, carnete și căni, la tricouri și chiar ghiozdane. Acestea valorează între 20 și 1000 de lei. Investiţia iniţială în acest proiect a fost de 150 de mii de lei. Purtărorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, spune că din 1 decembrie, de la deschidere, unitatea comercială a înregistrat vânzări de câteva zeci de mii de lei.

Guvernului de la Chișinău s-a condus după experienţa ţărilor europene când a decis să deschidă un magazin. Toate obiectele pe care le vinde sunt create din materiale ecologice. Acestea poartă inscripția „Guvernul Republicii Moldova” și au ilustrată imaginea clădirii Executivului.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: „Gama este foarte variată, avem de la abțibilduri care reprezintă cele 20 de activități cheie ale Executivului din planul Construim Moldova Europeană, pixuri tematice, agende foarte pupulare acum în perioada estivală, până la obiecte sau haine pe care le putem utiliza zi de zi, de exemplu un hanorac cu logoul Guvernului. Cel mai costisitor produs este un rucsac, pe care oricare beneficiar îl poate cumpăra cu o mie de lei”.

Vodă mai spune că demnitarii de la Chișinău s-au inspirat din magazinele de suvenire deschise în incinta instituțiilor europene.

Reprezentanţii Guvernului îşi propun ca, pe viitor, să pună pe rafturile magazinului, mai multe produse autohtone.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: „Fiecare produs care este expus aici este branduit cu identitatea Guvernului. Valoarea la toate produsele pe care le vedeți în spate este de 150 de mii de lei. Am lansat acest Gift Shop în regim de testare, ceea ce înseamnă că vom aprecia și vom vedea cum reacționează publicul. La această etapă, deja am înregistrat vânzări de 50 de mii de lei”.

L-am întrebat pe reprezentantul Guvernului și despre cui aparține inițiativa, dar și de unde au fost identificate resure financiare pentru deschiderea spațiului comercial.

DANIEL VODĂ, purtător de cuvânt al Guvernului: „Este o inițiativă realizată din parteneriatul Guvernului țării cu Agenţia Informaţională de Stat Moldpres, spațiul din spatele meu este oferit de către Guvern, profitul din aceste vânzări este foarte mic, ca să asigure strict circuitul necesar pentru a angaja persoanele care se ocupă de vânzări și care să gestioneze partea administrativă”.

Unitatea comercială se află la primul etaj al Guvernului, la intrarea de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni și este deschisă de luni până vineri, între orele 8 şi 16.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE