21.6 C
Chișinău

„Diversiune organizată intenționat”. „Nordgaz Furnizare” s-a adresat în instanțe și la Comunitatea Energetică a UE, contestând decizia ANRE de a-i suspenda licența | VIDEO

Nordgaz Furnizare consideră ilegală decizia Agenției Naționale de Reglementare în Energie de suspendare a licenței companiei de furnizare a gazelor naturale. Potrivit reprezentanților companiei, acest act emis de ANRE încalcă mai multe legi și reglementări. În acest sens, compania s-a adresat în instanțele de judecată atât naționale cât și internaționale, dar și la Comunitatea Energetică a UE.

ALEXANDRU GROSU, reprezentantul companiei „NORDGAZ FURNIZARE”: „În afară de plângerile care au fost depuse la ANRE, la organul național, noi ne-am adresat cu 3 plângeri la Comunitatea Europeană Energetică în care am comunicat în privința la suspendarea licenței, în privința la acele modificări ale legislației care urmează a fi aprobate în legislația RM ce ține de gazele naturale, care nu corespund legislației europene”.

Conducerea „Nordgaz Furnizare” consideră că „are loc o diversiune intenționată și o blocare a activității sale din partea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale Vestmoldtransgaz și ANRE”.

Am încercat să obținem o reacție de la ANRE și de la Vestmoldtransgaz, dar deocamdată nu am primit un mesaj la solicitarea expediată.

În data de 22 decembrie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a suspendat licența „Nordgaz Furnizare” S.R.L. pentru activitatea de furnizare a gazelor naturale pentru un termen de 3 luni.

Decizia a fost emisă în baza sesizării din partea operatorului sistemului de transport al gazelor naturale SRL „Vestmoltransgaz” care a informat că, deși furnizorul „Nordgaz Furnizare” S.R.L. încă nu dispune de cantități de gaze injectate sau rezervate în sistemul național al gazelor naturale, acesta a început livrarea neautorizată a gazelor naturale către consumatorii săi, extrăgând volumele din sistemul gazier al Republicii Moldova.

De cealaltă parte, NordGaz Furnizare spune că „inacțiunea VESTMOLDTRANSGAZ a condus la formarea unui dezechilibru în sistemul de transport al gazelor din Republica Moldova în cantitate de 19 metri cubi de gaze”.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE