8.2 C
Chișinău

COVID-19 revine? Alte peste 720 de cazuri, înregistrate în R. Moldova săptămâna trecută

Alte 722 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în perioada 18-24 decembrie, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Potrivit sursei citate, numărul cazurilor este în creștere cu 29,4% comparativ cu săptămâna precedentă, scrie Deschide.MD.

Conform datelor prezentate, numărul acestora constituie 24,8 cazuri la 100 mii populație.

În rândul copiilor de până la 14 ani au fost înregistrate 71 de cazuri de coronavirus.

De asemenea, au fost înregistrate trei cazuri de deces în urma infecției. Este vorba despre doi bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 66 și 85 ani.

Specialiștii recomandă și în continuare respectarea măsurilor de protecție (păstrare distanței sociale, evitare locurilor aglomerate; respectare regulilor de igienă, inclusiv igiena mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de trai, la locul de muncă, de educație și învățământ cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale) și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare, rinoree, sau nas înfundat, cefalee, frisoane, dureri musculare, senzație de slăbiciuni sau oboseală).

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE