18.3 C
Chișinău

Oamenii din Floreni, raionul Anenii Noi, își doresc unirea cu orașul Sîngera, mun. Chișinău. Ce a decis CEC

Un grup de locuitori din satul Floreni, raionul Anenii Noi, în frunte cu primarul Ruslan Crețu, au venit cu inițiativa de a organiza un referendum local. La mijloc este vorba de amalgamarea voluntară a satului Floreni, raionul Anenii Noi, cu orașul Sîngera, municipiul Chișinău, scrie realitatea.md.

O cerere în acest sens a fost semnată de 31 de persoane din localitate (un grup de inițiativă format) și depusă în data de 18 decembrie curent, la Comisia Electorală Centrală (CEC).

Solicitarea sătenilor a fost însă respinsă de membrii CEC în ședința de marți, 26 decembrie curent.

„În procesul de examinare a documentelor prezentate, Comisia a constatat că procedura de înștiințare a autorității administrației publice locale, precum și de desfășurare a adunării cetățenilor de constituire a grupului de inițiativă a fost realizată contrar cerințelor legale stabilite la art. 221 alin. (1) din Codul electoral”, se arată într-un comunicat al CEC.

recizăm că Floreni este un sat din raionul Anenii Noi. Inițial satul a purtat denumirea Broasca, iar la 23 ianuarie 1965, denumirea a fost schimbată în Floreni. În prezent, peste 3 600 de persoane locuiesc în sat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE