21.6 C
Chișinău

Două secții de la „Toma Ciorbă” sunt pline cu pacienți bolnavi de COVID-19. Se reactivează paturile de la Ftiziopneumologie

Două secții de la spitalul „Toma Ciorbă” sunt pline de pacienți care au COVID-19. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămânale a Primăriei Capitalei, transmite Realitatea.MD.

Autoritățile pregătesc și reactivează secții la Spitalul Pneumologie. În același timp, administrația publică locală avertizează că în Chișinău sunt raportate cazuri de gripă aviară și au fost depistate cadavre ale păsărilor.

„Astăzi dimineață a fost internat ultimul pacient și suntem nevoiți începând cu astăzi, ora 15:00, să reactivăm secția de COVID-19 de la Spitalul Municipal Ftiziopneumologie. Săptămâna trecută s-a atestat creștere a cazurilor, în special cele de gravitate medie și cazuri grave”, a informat Vladimir Bolocan, șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială din municipiul Chișinău.

Specialiștii precizează că sunt tot mai mulți minori care suportă viroze și pneumonii. Drept urmare, cetățenii sunt rugați să apeleze la medici, pentru a se vaccina contra gripei. Autoritățile, mai menționează că urmează și informarea populației despre vaccinarea contra rujeolei, rubeolei și oreionului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE