8.2 C
Chișinău

Credeau că de Crăciun trec neobservați? 2 moldoveni, cu acte false la frontieră, iar unul – în mașina căutată de soție

Ziua de Crăciun pe rit nou a fost intensă pentru polițiștii de frontieră moldoveni. Trei conaționali au fost documentați pentru ilegalități la traversarea hotarului, scrie Realitatea.MD.

Doi moldoveni dețineau asupra lor acte cu semne de falsificare. Într-un caz este vorba despre pasagerul unei rute România-Republica Moldova, la care au fost găsite o carte de identitate și un permis de conducere neveridice, cu însemnele autorităților româna. Posesorul documentelor, în vârstă de 25 de ani, a declarat că le-a cumpărat pentru 200 de euro.

Al doilea cetățean moldovean are 30 de ani și revenea cu o rută de la București. Asupra sa polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere polonez, vădit cu semne de contrafacere.

„În declarații, bărbatul s-a arătat uimit de cele depistate, fiind convins ca actul era unul veridic”, transmite Poliția de Frontieră.

Cel de-al treilea moldovean documentat conducea un autoturism anunțat în căutare internațională. Șoferul de 35 de ani era la volanul unui Volkswagen cu numere de înmatriculare germane. În cadrul verificărilor în baza de date Interpol, s-a stabilit că mijlocul de transport este dat în urmărire. Moldoveanul a declarat că mașina îi aparține, însă toate documentele au fost perfectate pe numele soției și aceasta ar fi apelat la forțele de ordine după o dispută familială.

În toate cazurile, investigațiile continuă pentru elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor legale corespunzătoare.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE