21.6 C
Chișinău

Doi copii care învățau în același liceu, la Căușeni, au murit la 3 zile distanță. Ministerul Educației a pornit o anchetă internă | VIDEO

Ministerul Educației a inițiat o anchetă după ce doi copii din Căușeni au murit la câteva zile distanță. Cazul este investigat și de poliție pentru a elucida circumstanțele celor întâmplate. Oamenii legii au adunat declarații ale colegilor, familiilor, dar și obiectele personale ale celor doi.

Doi elevi din orașul Căușeni au murit la un interval de câteva zile. Ambii învățau în aceeași școală.

Primul a recurs la gestul extrem băiatul de 14 ani. În dimineața zilei de 21 decembrie, în jurul orei 9:00, acesta a fost găsit strangulat de mama sa într-o anexă a casei. Femeia se întorsese din tura de noapte, când a dat peste corpul neînsuflețit al copilului ei.

Potrivit postului local de televiziune, Studio L, oamenii legii ar fi ridicat mai multe probe de la locul faptei, inclusiv calculatorul și telefonul băiatului, dar și o scrisoare de adio găsită de mama. Poliția din Căușeni a deschis un proces penal pe acest fapt, iar în baza expertizei se va decide dacă va fi deschis sau nu dosar penal.

Colegii spun că acesta era liniștit, nu avea probleme la școală, iar în ultima zi în care s-au văzut s-au despărțit ca de fiecare dată.

Nimic nu prevestea cele întâmplate spun colegii care afirmă că regretă cele întâmplate. La trei zile după nenorocire, presa locală scria că un alt minor din Căușeni și-ar fi pus capăt zilelor.

Este vorba de un băiat de 17 ani care învăța în același liceu cu primul copil găsit mort. Alertați la 112 de mama băiatului de 17 ani a, medicii nu au putut decât să constate decesul.

De data asta, oamenii legii nu au găsit nicio scrisoare de adio. Băiatul de 17 ani făcea parte dintr-o familie bună care nu ducea lipsuri, mai scris Studio L.

De asemenea, nu se știe dacă există vreo legătură între cele două tragedii. În urma acestor două cazuri, Ministerul Educației a venit cu o reacție. Într-un comunicat, instituția exprimă condoleanțe familiilor îndoliate și anunță că va porni o anchetă internă, pentru a elucida circumstanțele deceselor. Totodată, Ministerul a îndemnat profesorii să fie prudenți și, la necesitate, să acorde copiilor suport emoțional.

”Încurajăm copiii și părinții să solicite ajutorul psihologului școlar,
a dirigintelui sau la telefonul copilului – 116111”, se mai spune în comunicat.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE