11.2 C
Chișinău

Ce amendă riști dacă tai ilegal brazi în perioada sărbătorilor de iarnă

Moldovenii tentați să taie un brad, ilegal din pădure, trebuie să cunoască că sancțiunile nu sunt deloc blânde, în perioada sărbătorilor de iarnă, și nu doar, scrie Realitatea.MD. 

Responsabilii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului au anunțat recent că vor intensifica verificările în acest sens pentru a proteja mediul înconjurător, dar și pentru a sancționa răufăcătorii din țară.

„Legislația este clară în privința sancțiunilor. Amenzile, muncile neremunerate în folosul comunității și chiar amenzi pentru persoanele juridice sunt impuse pentru a descuraja practicile ilegale. Însă, consecințele tăierilor ilegale depășesc barierele contravenționale – afectează direct biodiversitatea și contribuie la schimbările climatice.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului va intensifica controlul în această perioadă. Raziile de monitorizare și supraveghere vor viza depistarea celor care aleg să încalce legile, aplicând cu fermitate prevederile legislației în vigoare. Fiecare alegere pe care o facem în timpul sărbătorilor are un impact asupra lumii noastre. Îndemnăm comunitatea să aleagă cu înțelepciune și să abordeze sărbătorile cu responsabilitate”, se arată într-un mesaj al Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Așadar, persoanele fizice pot fi amendate cu sume cuprinse între 2.500 și 5.000 de lei, în timp ce amenzile pentru persoanele juridice sunt mult mai mari. Acestea variază între 15.000 și 25.000 de lei.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE