13.6 C
Chișinău

Dezvăluiri exclusive din declarațiile lui Dohotarul în fața tribunalului din SUA: Ar fi fost constrâns să fugă din R. Moldova

Avocatul lui Ilan Șor, Aureliu Colenco, dezvăluie unele detalii din declarațiile lui Matei Dohotaru, în fața magistraților din SUA. Potrivit apărătorului, acesta ar fi spus că a constrâns să fugă din țară și că în toți acești ani de fapt a ținut legătura cu Procuratura Generală din R. Moldova.

AURELIU COLENCO: Acest domn a declarat că din momentul când a părăsit R. Moldova a fost instigat la aceasta de către fostul Guvernator al Băncii Naționale, care i-a spus că pe el unii politicieni vor să-l ucidă. De aceea el a fugit. Tot din declarațiile lui, el s-a aflat în contact permanent cu Procuratura Generală din 2020. Noi eram în examinare în diferite instanțe, dar Procuratura nu a făcut nimic ca el să dea o declarație în fața instanței naționale.

Colenco a mai declarat că el și colegii săi avocați se vor adresa din nou la CSJ.

AURELIU COLENCO: Noi pregătim acum cerere față de Curtea Supremă de Justiție ca adăugare la cererea noastră de recurs, care conține 480 de foi și 311 încălcări de legislație procesuală și procedurală în instanțele judecătorești naționale.

Nici fosta conducere a BNM nici exponenții guvernării și nici reprezentanții procuraturii Anticorupție nu au comentat deocamdată aceste declarații.

Amintim că tribunalul Districtului Columbia, din Statele Unite a publicat decizia oficială în cazul lui Ilan Șor. Verdictul se referă la faptul că martorul pentru condamnarea politicianului, fostul șef al Departamentului Supraveghere în cadrul Băncii Naționale a Moldovei, Matei Dohotaru, și-a retras mărturiile depuse anterior împotriva lui Șor.

Dohotaru a fost interogat de instanța americană la solicitarea avocaților lui Șor. Iar anterior, Procuratura Anticorupție ar fi refuzat în repetate rânduri să-l audieze, așa cum spun apărătorii politicianului.
Dohotaru a fost chestionat anume în SUA pentru că locuiește în această țară.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE