12.2 C
Chișinău

Cu viteza luminii! „Noua șefă a BNM” a depus deja jurământul ca cetățean al Republicii Moldova

Senatoarea Anca Dragu, propusă de majoritatea parlamentară pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), a depus deja jurământul ca cetățean al Republicii Moldova. Informația a fost confirmată de către Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS, în timp ce serviciul de presă al Președinției nu răspunde la mesaje și apeluri, scrie Realitatea.MD.

Între timp, Dragu a oferit și o reacție pentru jurnaliștii români.

„Este o onoare pentru mine să contribui la parcursul european al Republicii Moldova. Avem nevoie de instituții puternice, independente, care să asigure stabilitatea economică a țării și prosperitate pentru toți cetățenii. Nu va fi un drum ușor, dar cu răbdare, determinare și pricepere vom putea duce la bun sfârșit proiectul european”, a declarat Anca Dragu.

Anunțul despre faptul că fosta ministră a Finanțelor de peste Prut ar putea fi numită în funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a fost făcut în dimineața zilei de vineri, 22 decembrie.

Amintim că guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, a fost demis din funcție joi seara, 21 decembrie 2023, cu votul a 81 de deputați prezenți în sală. Mai devreme, Octavian Armașu fusese audiat și printre principalele acuzații care i s-au adus a fost că nu a luat măsuri pentru a proteja instituția de angajați implicați în susținerea intereselor beneficiarilor fraudei bancare, în special a grupului condus de oligarhul și fugarul Ilan Șor.

Octavian Armașu a deținut funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) din 30 noiembrie 2018. Are peste 20 de ani de experiență în sectorul financiar – economic. Înainte de a deveni guvernator al BNM, a ocupat funcția de Ministru al finanțelor (2016-2018).

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE