27.2 C
Chișinău

Recean, în apărarea ministrei Justiției: „Multă lume se agită. Doamna Mihailov, faceți exact ceea ce trebuie!”

Prim-ministrul Dorin Recean sare în apărarea ministrei Justiției, Veronica Moraru-Mihailov, în scandalul cu dosarul cu acte de corupție în care ar fi fost vizat soțul său. În debutul ședinței Guvernului de joi, 21 decembrie, Dorin Recean a felicitat-o pe Veronica Moraru-Mihailov: „Doamna ministră Mihailov, felicitări pentru ceea ce faceți”, transmite Realitatea.MD.

„Văd că foarte multă lume se agită. Încearcă, depune mult eforturi să discrediteze acest efort de reforma justiției. Doamna ministră Mihailov, felicitări pentru ceea ce faceți. Văd că unii încearcă să vă atace și încearcă să discrediteze activitatea dumneavostră, iar asta nu demonstrează altceva decât faptul că faceți exact ceea ce trebuie. Vă mulțumesc încă odată!”, a spus Dorin Recean.

Amintim că pe 13 decembrie curent, evz.ro a publicat o investigație în care se menționa despre faptul că o mașină care ar aparține soțului ministrului Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, se află în mijlocul unui scandal ce implică bani mulți, polițiști, judecători și procurori, dar și o femeie care susține că este victima abuzurilor autorităților.

Mai exact, soțul ministrului Justiției, Oleg Moraru, ar fi oferit, potrivit sursei citate, printr-o procură, pentru folosință gratuită, o mașină model Nissan X-Trail, unei persoane fizice. În realitate, automobilul ar fi fost dat cu chirie, suma încasată fiind de cel puţin 13.000 de euro.

Sursa citată mai scria că veniturile obținute de Oleg Moraru nu apar nici în declaraţia de avere şi interese personale a ministrului, nici într-a procurorului, iar cei doi funcţionari riscă să fie trase la răspundere pentru fals în declaraţii publice. Toată „afacerea” a ieşit la suprafaţă după ce, acuză femeia care a vrut să cumpere automobilul, poliţia a descins abuziv în curtea ei din Chişinău şi a ridicat automobilul pentru care plătise să-l cumpere.

Ulterior, după ce dosarul de corupție în care a fost vizat soțul său, fost ofițer al Centrului Național Anticorupție (CNA), a reapărut în spațiul public, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu mesaj pe Facebook.

Potrivit ministrei, zvonurile sunt false.

„Informațiile apărute în spațiul public cu scopul de a-mi denigra imaginea mea sau a familiei mele sunt un fals ordinar, lansate intenționat, inclusiv după o participare recentă la o emisiune radio. Regret că fără o documentare corectă sau verificare a faptelor, unele instituții media multiplică falsuri și manipulează cu informații.

Menționez faptul că soțul meu nu a luat mită și nu a fost condamnat în 2019 pentru careva acte de corupție. A fost vizat într-un dosar penal în anul 2009, care ulterior a fost încetat. Orice alte detalii țin de viața sa privată și rog să fie respectată”, a scris ministra.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE