3.2 C
Chișinău

Sistemul de supraveghere aeriană, achiziționat din buget, a ajuns la Chișinău. Unde va fi folosit și cu ce scop | VIDEO

Sistemul de supraveghere aeriană, achiziționat din bugetul național de apărare, prin intermediul unei companii franceze, a ajuns la Chișinău. Acesta a fost adus cu un avion, iar imagini cu încărcătura a postat Armata Națională.

Instituția îl citează într-un comunicat pe ministrului Apărării, Anatolie Nosatîi, potrivit căruia necesitatea achiziționării acestuia este argumentată de ultimele incidente de încălcare a spațiului aerian al țării noastre și în contextul actual de securitate.

„Acest sistem, care va asigura monitorizarea întregului spațiu aerian al țării, va completa seria de măsuri întreprinse în scopul dotării, la standarde internaționale, a Armatei Naționale”, a declarat Nosatîi.

Amintim că, în acest an, din bugetul de stat, domeniului apărării i-a fost alocată suma de 1,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă 0,55% din Produsul Intern Brut al țării și care este mai mare cu 650 de milioane de lei față de cea din anul 2022.

Chiar și așa, potrivit lui Anatolie Nosatîi, pentru a asigura o schimbare în domeniul apărării naționale, alocările financiare trebuie să constituie 2-3% din PIB.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE