31.6 C
Chișinău

Nordgaz Furnizare crede în viitorul european al Moldovei și se implică în implementarea Pachetului Energetic III

Indiferent de nota negativă dată de Comunitatea Energetică acțiunilor Republicii Moldova privind implementarea legislației energetice europene (Pachetul Energetic III), compania Nordgaz Furnizare crede în viitorul european al Moldovei şi al pieţei autohtone a gazelor naturale şi depune maximum de eforturi pentru dezvoltarea acesteia. Cu acest scop, Nordgaz Furnizare în 2023 a făcut primii pași pentru asigurarea consumatorilor cu gaze naturale în calitate de furnizor alternativ, scrie Telegraph.MD.

După efectuarea, la începutul lunii decembrie, a tranzacției cu primul volum de test de gaze naturale, SRL Nordgaz Furnizare a achiziționat și a pompat în rezervoarele subterane de gaze din Ucraina 1 milion de metri cubi pentru clienții săi. Rezerva formată de gaze, Nordgaz Furnizare este gata să o livreze atât populației pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cât și oricărui consumator comercial, conectat la rețelele de presiune medie și înaltă la un preț mult mai avantajos pentru consumatorii finali.

Pentru asigurarea transportării gazelor din rezervoarele subterane din Ucraina, Nordgaz Furnizare a încheiat un contract cu SRL „Operatorul sistemului de transport de gaze al Ucrainei”, care va permite livrarea de gaze în regiunile de sud ale Republicii Moldova.

În decembrie, Nordgaz Furnizare a semnat contracte de distribuție a gazului natural cu „Chișinău-gaz”, „Rotalin-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Orhei-gaz”, „Taraclia-gaz”, „Florești-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Bălți-gaz”, „Ștefan-vodă-gaz” și „Cimișlia-gaz”.

În acest an, la adresa Nordgaz Furnizare au venit peste 3 000 de pachete de documente de la consumatori casnici și comerciali. Pentru consumatorii casnici, Nordgaz Furnizare propune tariful „Anul econom” – tariful se fixează până la 30.11.2024, iar plata se efectuează lunar conform consumului. Pentru consumatorii comerciali, Nordgaz Furnizare propune tariful „Business econom” – tariful se stabilește lunar în baza cotațiilor la hub-urile europene, iar achitarea se face în fiecare lună, reieșind din volumul consumat.

„Spre regret, ne confruntăm cu probleme create artificial de cei interesați de păstrarea situației actuale în domeniul asigurării consumatorilor finali cu gaze naturale. Indiferent de aceasta, rămânem optimiști, căci situația actuală nu poate fi păstrată mult timp, chiar dacă sunt interese. Deoarece aceasta contravine și intereselor consumatorilor din Republica Moldova, și obligațiunilor internaționale ale țării. Și în continuare vom întreprinde pași pentru asigurarea persoanelor fizice și juridice cu gaze naturale de calitate la prețuri acceptabile”, a declarat directorul Nordgaz Furnizare, Alexandr Grosu.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE