17.7 C
Chișinău

Scandal la IGSU. O fostă angajată, cu acuzații la conducerea instituției: M-a lipsit de indemnizații și de apartament

O fostă angajată a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Veronica Petica, a izbucnit pe rețele și aduce mai multe acuzații grave la adresa conducerii instituției, în care a activat din 2011 până în 2023. Ea spune că a fost lipsită, absolut ilegal, de indemnizația pentru copil, fiind nevoită să-și găsească dreptatea prin judecată și a rămas fără apartamentul de serviciu, în care a investit tot ce a avut și a luat și un credit la bancă. „Am ajuns să cerșesc bănuții, care aparțineau copilului meu, după atâția ani de muncă, iar la plecare mi-au spus – nu-i nimic, pleci tu, va veni altcineva”, a declarat Petica. Inspectoratul a venit și el cu un comentariu, la solicitarea redacției noastre, dar a evitat să explice cum s-a ajuns la această situație, scrie Unimedia.INFO.

Veronica Petica, deja fostă angajată IGSU, acuză foștii săi șefi că au impus angajații să repare apartamentele de serviciu primite în locațiune, iar la plecare nu li s-a rambursat nimic din suma investită, deși promisiunile ar fi fost cu totul altele.

Totodată, ea spune că, timp de un an de zile, nu i-au fost achitate indemnizațiile pentru copil, după care a fost nevoită să se adreseze în instanța de judecată pentru a-și face dreptate.

„Am fost angajată la IGSU din 2011, recent m-am eliberat – am avut neînțelegeri la locul de muncă, luând în calcul că nu au putut fi soluționate m-am eliberat.

Oficial, în 2018 am primit o locuință de serviciu (în „variantă la gri”), dar l-am văzut doar după jumătate de an. După ce am primit cheile, conducerea IGSU și anume domnul Golovaci Sergiu – nu cunosc dacă la moment mai este angajat al IGSU, ne-a promis că vom primi ajutoare financiare și câte un cadou pentru apartament, însă nu am primit nimic într-un final.

După un timp, am început să fim telefonați de membrii comisiei care monitorizau procesul de reparație și mutarea locatarilor, cât și de întreținere a apartamentelor, și eram întrebați: „Când faceți reparația și pentru ce vi s-a mai oferit apartamentul?”.

Ca să pot locui în acest apartament am cheltuit în jur de 100 de mii de lei, dintre care 60 mii doar pentru reparație. În raportul pe care l-am depus către șeful IGSU am anexat și contractul la creditul pe care l-am luat. Într-un final, după mai multe neînțelegeri cu șeful am decis să solicit alt post în altă unitate, dar am primit un răspuns precum că nu ar fi locuri vacante nicăieri. Mi-am luat concediu pe cont propriu pe 2 luni cu gândul că se va găsi un alt post, dar nu a fost să fie și am decis să mă concediez. La plecare mi s-a spus: „Nu-i nimic, pleci tu, va veni altcineva”. Cred că special nu au vrut să-mi ofere un alt post, pentru că au ajuns nici investițiile pentru reparații să nu mi le întoarcă, menționând că nu au nicio obligație contractuală față de noi”, povestește femeia disperată.

Ofițera de presă de la IGSU, Liliana Pușcașu, a venit cu o reacție.

„Apartamentul era de serviciu, cu titlu de folosință pe durata aflării în cadrul sistemului. Odată cu încheierea raportului de serviciu, apartamentul, conform legii și prevederilor contractului, se retrage pentru a fi oferit altor angajați. Femeia și-a încheiat raportul de serviciu, eliberându-se la propria inițiativă, iar conform prevederilor legale acesta trebuie eliberat”, a comentat Pușcașu, evitând să explice cine va întoarce investiția făcută de fosta angajată în apartamentul în care nu va locui, dar și de ce femeia a fost nevoită să obțină indemnizația pentru copil doar prin judecată.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE