20.5 C
Chișinău

Cine este tânăra ostatică cu cetățenie română ucisă de Hamas. Ea a fost răpită de la festivalul de muzică „Supernova” din deșert

Forumul familiilor ostaticilor și persoanelor dispărute a anunțat sâmbătă seara că femeia cu dublă cetățenie – română și israeliană – Inbar Haiman, în vârstă de 27 de ani, a fost ucisă după ce a fost luată ostatic de teroriștii palestinieni în timpul atacului Hamas din 7 octombrie din sudul Israelului, transmite Digi24 cu referire la The Times of Israel.

Haiman, o studentă la comunicare vizuală din Haifa, are ca urmași părinții și un frate. Familia ei a fost anunțată de autorități în privința decesului, a precizat Forumul.

Forumul nu a spus cum și când a fost ucisă Haiman. Se crede că trupul ei este în continuare deținut de teroriști în Fâșie.

Haiman a fost luată de la festivalul de muzică din deșert, „Supernova”, unde teroriștii au masacrat cel puțin 360 de oameni și au răpit zeci.

Haiman făcea voluntariat la festival, potrivit prietenului ei, Noam Alon. Ea i-a trimis un mesaj lui Alon despre atacul Hamas, iar acesta i-a spus să evite drumurile, unde bărbați înarmați îi măcelăreau pe tinerii petrecăreți, în timp ce aceștia încercau să fugă cu mașinile și pe jos. Când Alon și familia lui Haiman au postat mai târziu detaliile ei pe rețelele social, după ce pierduseră legătura cu ea, au inclus o descriere a tatuajelor ei și ceea ce purta.

Oamenii au intrat în contact, recunoscând-o pe Haiman și colanții distinctivi pe care îi purta în acea zi. În cele din urmă, familia a aflat de la două persoane care fuseseră cu Haiman, care le-au spus că ea s-a ascuns mai întâi sub o scenă cu prietenii și apoi s-a adăpostit sub un tufiș.

Aceștia au spus familiei că Haiman a fost găsită de teroriști Hamas înarmați cu cuțite, care au scos-o afară și au pus-o pe o motocicletă.

În cele din urmă, familia și Alon au primit o înregistrare video postată de Hamas pe Telegram, care o arăta pe fata însângerată și bătută, înconjurată de patru bărbați. Alon a vorbit cu The Guardian la sfârșitul lunii octombrie despre eforturile sale de a obține eliberarea prietenei.

Vestea morții ei a venit la o zi după ce armata a declarat că a recuperat trupurile a doi soldați și a unui ostatic civil care au fost luați prizonieri de Hamas pe 7 octombrie.

Se crede că 128 de ostatici au rămas în Gaza – nu toți în viață – după ce 105 civili au fost eliberați de Hamas în timpul unui armistițiu de o săptămână la sfârșitul lunii noiembrie. Patru ostatici au fost eliberați înainte de aceasta, iar unul a fost salvat de trupe. De asemenea, au fost recuperate cadavrele a opt ostatici, iar trei au fost uciși din greșeală de către armată vineri.

Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat moartea a 21 dintre cei încă deținuți de Hamas, citând informații și constatări obținute de trupele care operează în Gaza.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE