26.6 C
Chișinău

Un bănuit în organizarea migrației ilegale, reținut la Edineț

Un conațional a fost reținut în timp ce transporta patru cetățeni ucraineni, care au ajuns în mod ilegal în Republica Moldova. Străinii urmau să achite pentru migrarea ilegală din Ucraina în țara noastră, fiecare câte 5000 dolari SUA.

Potrivit Poliției de Frontieră, în baza unei informații operative au acționat în comun polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD și DSI din IGPF, Procuratura Ocnița și INSP. Ca umare a fost stabilită activitatea infracțională a unui conațional, care împreună cu alți cetățeni ai R. Moldova și Ucrainei, organiza trecerea ilegală a frontierei de stat pentru bărbați ucraineni. Străinii erau preluați din zona de frontieră și ulterior conduși pe teritoriul Republicii Moldova. 5000 dolari SUA ar fi costat migrarea ilegală pe fiecare cetățean ucrainean.

În seara zilei de 14 decembrie 2023, bănuitul a fost reținut în flagrant delict la intrare în orașul Edineț. Acțiunile sale au fost monitorizate din zona de frontieră, de unde s-a observat cum preia patru persoane. La verificarea mijlocului de transport au fost depistați și cei patru cetățeni străini.

La demersul Procuraturii Ocnița, în privința persoanei reținute a fost aplicată măsura preventivă arest la domiciliu cu aplicarea dispozitivului de monitorizare. Autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat la sediul Direcției.

În continuare, de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE