25.2 C
Chișinău

„E boala țării noastre”. Incident în pasajul subteran numit Tel Aviv, de la intersecția Bd. Dacia cu Decebal din Capitală: Au fost vandalizate trei vitrine Light-Box şi furate trei fotopanouri | VIDEO

În pasajul subteran din Chişinău, dedicat capitalei israeliene Tel Aviv, au fost vandalizate trei vitrine Light-Box şi furate trei fotopanouri. Orăşenii sunt revoltați și cer identificarea şi pedepsirea vandalilor. Poliția a demarat o anchetă.

Incidentul s-a produs în pasajul subteran numit Tel Aviv, de la intersecția Bulevardului Dacia cu Decebal. Trecătorii au observat imediat absența imaginilor din vitrinele Light-Box care reprezintau obiective importante din capitala Israelului. Orășenii sunt revoltați.

„Foarte rău că deteriorează. Trebuie să ne comportăm decent, corect? Cineva se străduie, da altul strică? E rău, desigur. Dimpotrivă, trebuie să apreciem că cineva face pentru noi ceva”.

„Au reparat această trecere de pietoni – totul este frumos, grozav. Dar nu știu de ce deteriorează. Probabil, e boala țării noastre”.

„Să deteriorezi este o blasfemie. Trebuie prinşi și pedepsiţi”.

„Tinerii pur și simplu nu au cultură. Cu băncile permanent e aceeaşi istorie. Le aruncă, le răstoarnă, coșurile de gunoi la fel. Europa. Trebuie minte în cap”.

Poliția Capitalei a declarat pentru canal 5 că a demarat o achetă în urma plângerii depuse de Pretura sectorului Botanica, „care a sesizat Poliţia precum că din subterana de la intersecţia bulevardului Dacia cu Decebal au fost sustrase trei panouri artistice. Cazul este înregistrat, sunt întreprinse toate masurile pentru identificarea persoanelor care au comis această faptă, a declarat ofiţerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati”.

Menţionăm că pasajul subteran dispune de sistem de monitorizare video.

Serviciul de presă al Primăriei Capitalei a declarat pentru Canal 5 că prejudiciul material este de aproximativ patru mii de lei, lightboxurile și fotopanourile urmează să fie înlocuite în curând.

Pasajul subteran „Tel Aviv” a fost inaugurat după reabilitare în iulie. După cum a comunicat anterior Primăria Capitalei, proiectul a costat 10 milioane de lei, dintre care 9 milioane au fost alocați de municipalitate, iar un milion au fost donați de partenerii din municipiul Buzău.

La amenajarea obiectului a colaborat Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, dar și orașul înfrățit cu Chișinău, Tel-Aviv. Interiorul arăta ca un mini muzeu, iar imaginile din vitrinele Light-Box reprezintă obiective importante din capitala Israelului. Lucrările au durat 11 luni.

Chișinăul are o legătură specială cu Tel Aviv, întrucât primul primar al acestui oraș israelian, Meir Dizengoff, a fost originar din Moldova.

De menţionat că în Capitală au fost restaurate mai multe pasaje subterane, fiecare dintre ele conțin panouri și informații despre orașe celebre din lume.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE