17.7 C
Chișinău

A tamponat mortal un bărbat și a trecut peste el cu mașina părăsind locul accidentului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani a fost recunoscută vinovat de comiterea infracțiunilor nominalizate stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani cu executare în penitenciar de tip semiînchis, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport, anunță Procuratura. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți, scrie Unimedia.INFO.

„Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, la data de 16 iulie 2023, în jurul orelor 04:20, conducând automobilul de model „Mercedes Vito” pe traseul Fălești-Sculeni, în apropiere de sat. Măgureanca, r-nul Fălești, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 357 din 13.05.2009, nu a întreprins acțiunile regulamentare de reducere a vitezei sau de oprire, pentru a nu pune în pericol siguranța traficului, ca rezultat, a tamponat un bărbat și a trecut cu automobilul peste el părăsind locul accidentului rutier. Victimei i-au fost cauzate vătămări corporale grave, care în scurt timp au dus la decesul ei la fața locului.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea infracțiunii imputate”, se arată în comunicat.

În privința acestuia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Amintim că, un bărbat în vârstă de 36 de ani, locuitor al raionul Căușeni, a fost lovit mortal pe traseul Scumpia-Fălești. Șoferul care a comis fapta, a părăsit locul comiterii accidentului. Cadavrul bărbatului a fost depistat în apropiere de satul Măgureanca, raionul Fălești,

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE