10.5 C
Chișinău

Ministerul Finanțelor renunță la limita de până la 45 de euro pentru coletele neimpozitate, transmise de peste hotare de persoanele fizice | VIDEO

Ministerul Finanțelor a decis să renunțe la limita de până la 45 de euro pentru coletele neimpozitate, expediate de peste hotare de către persoanele fizice prin microbuze sau prin internet.

Modificările la noul Cod Vamal au fost aprobate de Guvern. Inițial, ministerul a explicat introducerea măsurii restrictive prin necesitatea alinierii legislației moldovenești la standardele Uniunii Europene.

Coletele neînsoţite care vor ajunge în țara noastră atât de la persoane fizice, cât și magazinele online din străinătate, în continuare vor fi supuse taxelor vamale doar dacă valoarea lor va depăși 150 de euro.

Noul cod vamal va intra în vigoare din anul viitor. Pentru achizițiile de bunuri comandate din străinătate, documentul prevede o limită de scutire de taxe vamale de 150 de euro, în timp ce pentru bagajele personale ale unui călător la trecerea frontierei, limita rămâne aceeași, de 300 de euro.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE