8.2 C
Chișinău

A promis că poate influența judecătorii de la Curtea de Apel Bălți. Un chișinăuian, trimis pe banca acuzaților pentru escrocherie

Un bărbat din capitală a fost trimis pe banca acuzaților, fiind acuzat de escrocherie. Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei, scrie Deschide.MD.

Potrivit materialelor dosarului, inculpatul, în perioada 13 decembrie 2021 – 16 noiembrie 2022, abuzând de încrederea pe care o avea din partea unui prieten, a primind în mai multe tranșe 19 000 euro, promițând că, prin intermediul unui polițist, poate să influențeze persoane cu demnitate publică, inclusiv judecători, în vederea emiterii unei decizii favorabile într-o cauză penală, aflată pe rol la Curtea de Apel Bălți.

Fiind audiat, învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii incriminate, inculpatul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 10ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Totodată, în vederea recuperării prejudiciului cauzat prin infracțiune, a fost aplicat sechestru asupra ½ din bunul imobil în valoare de 1 283 842 lei, ce aparține cu drept de proprietate inculpatului.

Se citește acum

Articole similare

ARTICOLE SIMILARE